Artikels

Als eigenaar van een appartement heb je ongetwijfeld al gehoord van de "VME" van het gebouw. Maar wat is een VME precies?

Wat is een VME?

Je woning staat online op de website van de makelaar, top! Misschien zelfs op sociale media, nog beter. Je kan er ook voor kiezen om je woning te plaatsen op andere immo-sites, zoals immoweb, immovlan, zimmo,... Maar waar staat nu de juiste informatie die volledig en up to date is? Vastgoedmakelaars kozen daarom om een eigen immosite te maken: immoscoop.be.

3 redenen om samen te werken met Immoscoop

Aaah, daar is de herfst! Die kille, koudere dagen zorgen ervoor dat we meer tijd thuis spenderen. Waarom het dan niet wat knusser maken, om er extra van te genieten? Met deze 5 tips maak je het cosy en gezellig om de herfst en de winter thuis aangenaam te doorstaan.

Wil je graag een woning kopen? Hou er dan rekening mee dat de prijzen in 2019 en ook in 2020 van de huizen op de Belgische markt zullen stijgen.

Waarom stijgen

De hypothecaire rente daalt al sinds 2014 en kende een dieptepunt in juni 2018 van 1.91%. De goedkope leningen stimuleerden uiteraard ook de vraag naar woningen.
Doordat er ook steeds meer jobs gecreëerd worden, stijgt het gemiddelde inkomen van de Belgische gezinnen. De combinatie van deze twee factoren, resulteren in een stijging van de huizenprijzen in België.

Mogen agendapunten toegevoegd worden tijdens de algemene vergadering?

Een zeer interessante vraag wanneer je mede-eigenaar bent van een appartement in een VME (Vereniging van Mede Eigenaars). Als mede-eigenaar word je door jouw syndicus één maal per jaar uitgenodigd voor een algemene vergadering. Mag je eigenlijk tijdens dergelijke vergadering agendapunten toevoegen? Wij leggen het jou uit!

Geen rechtsgeldige beslissing

Wat is verhaalbelasting?

Dit is een vraag die nog al eens voorkomt bij de verkoop.

Wat is het en wie draait op voor deze belasting?

Antwoord:

Het is een gemeentebelasting die aangerekend wordt, verhaald wordt, op degene die het genot van bepaalde werken heeft.

Meestal gaat het om werken uitgevoerd door de gemeente aan rioleringen, voetpaden.

Aan deze website wordt nog hard gewerkt.

Daarom kan het zijn dat bepaalde secties nog niet up-to-date zijn.

Geen EPC verplicht bij: